Fotograf i Larvik, Fag-foto Hege Mathisen

Der livet begynner og kjærligheten aldri slutter.

Familiefotografering

Kjernefamilien, fettere og kusiner, venninnegjengen, generasjonsbildet.

Familiefotografering 2 800,-* / 1 800,-

Det viktigste man har er familien. Men hvor ofte har man samlet alle på et bilde? Et familiebilde kan være et av de viktigste og mest dyrebare tingene du har i fremtiden. En familiefotografering kan være deg og hunden din, kjernefamilien med mor/far/barn, eller storfamilien med besteforeldre, onkler, tanter, kusiner og fettere. 

Noe jeg hører ofte er at “jeg skal bare gå ned noen kilo først” eller “jeg må en tur til frisøren”, men jeg har aldri hørt at barn som vokser opp og ser familiebildet fra de var små sier at “jeg skulle ønske mamma hadde slanket seg litt først eller ikke hatt ettervekst i håret” 
Jeg er nemlig overbevist om at man aldri angrer på at man har tatt familiebilder, men jeg vet om MANGE som angrer at de ikke fikk gjort det.
Derfor er mitt råd ta familiebilder, dette er et minne om hvordan dere var akkurat da. Og er du så flink at du får slanket deg (noe jeg finner helt umulig selv. hehe) så ta et nytt bilde da vel. 🙂

ca to uker etter fotograferingen møtes vi igjen til en visnings- og bestillingstime
Der går vi skikkelig igjennom bildene og dere velger ut de dere vil kjøpe som forstørrelser, album eller digitale bilder.

Hva blir sluttsummen på bildene?

 Det kommer helt an på hva dere ønsker av bilder. Noen vil gjerne ha store bilder på veggen, eller kanskje bare et lite bilde på hylla og noen vil ha alle bildene digitalt. Og andre igjen har kanskje ikke råd til å kjøpe ut de bildene de vil ha nå, men syns det er viktig at vi får fotografert nå.  Men jeg kan gjerne komme med noen priseksempler. I tillegg finner dere jo prislisten min her så dere kan få full oversikt.

Forstørrelser koster fra kr 720,-
Bildealbum fra kr 1 365,-
Digitale bilder kr 5 500,- for de 5 første, deretter kr 500,- pr stk.

Eksempel 1:
1 stk 50×60 cm med lekker ramme, 1 stk album med 20 bilder og 2 gavebilder til besteforeldre + 5 digitale bilder
Totalt kr: 15 900,- + fotograferingsprisen
 
Eksempel 2:

1 stk 20×25 cm med enkel ramme
Totalt kr: 895,- + fotograferingsprisen

Eksempel 3:
10 digitale bilder
Totalt kr 8 000,- + fotograferingsprisen

Timebestilling

Familiefotografering med generasjoner må ofte planlegges litt for å klaffe for alle. Mange velger å ta dette hvis man f.eks feirer en rund dag. Da sier det seg selv at man også må booke inn fotograferingen ganske tidlig

Men er dere litt mer fleksible så finner vi som regel en tid i løpet av et par uker hos meg. Skal det være små barn med bør dere legge fotograferingen til når barnet vanligvis er mest opplagt.

Jeg prøver så langt det er mulig å sette opp fotograferinger i normale arbeidstider, men er det vanskelig å få til kan jeg fotografere både kvelder og helg mot et tillegg i prisen.

Hva bør vi ha på oss?

Pyntet eller hverdagsklær
Begge deler er jo veldig fint, men man har lett for å få et litt stivere bilde med penantrekk/dress/bunad enn hvis man går i olabuksa og t-skjorta.

Når det gjelder klær så er den første regelen at man prøver å unngå store mønstre i klærne, spesielt hvis de er litt kontrastrike. 
Prøv om mulig å holde selve plaggene ensfarget, men det betyr ikke at alle må gå med samme farge. Tenk at plaggene skal høre til samme fargefamilie og når det gjelder mørkhet og fargestyrke og de bør harmonere sammen.  Med det mener jeg at alle feks kan ha på seg lyse klær i svake farger (slik som lys blå, lys rosa, beige osv) Eller alle i hvitt, eller sort eller forskjellige mørke toner slik som brunt og mørkeblått osv. Dere kan selvfølgelig ha forskjellig overdel og underdel, men samarbeid om temaet så blir bildet best mulig. 

Visnings- og bestillingstime

Når vi er ferdige å fotografere setter vi opp en avtale for visning og bestilling av bilder. Vi prøver å finne en tid som passer dere og oss 1-2 uker etter fotograferingen. På visningen går vi nøye igjennom alle bildene, velger favoritter og plukke ut det dere ønsker å bruke videre. På visningen setter vi opp bestilling på det dere måtte ønske av veggbilder, montasjer, album osv. 
2 dager før bestillingstimen sender jeg dere innloggingsinfo for en førvisning av bildene. Dermed har dere tid til å bli litt kjent med bildene og inntrykkene har lagt seg litt før dere kommer til meg. 
På bestillingstimen har dere mulighet til å få rabatt på bildene etter hva dere handler for. 

Bestill time eller andre spørsmål.

Velg hva slags fotografering det gjelder.
Dersom du ønsker nyfødt/gravidfotografering oppgi termindato. For fotografering av barn trenger jeg navn på barnet + alder
error: Content is protected !!