Fotograf i Larvik, Fag-foto Hege Mathisen

Et barn er en gave, og dets verdi kan ikke måles noe annet sted enn i hjertet.

Barnefotografering

Fotografering 1 person 2 600,-* / 1 600,-
Tillegg ved familie/søsken/kjæledyr + 300,-
Bilder er ikke inkludert i fotograferingsprisen og bestilles i etterkant
*= rimeligste pris gjelder når fotografen har tillatelse til å vise bilder i sin markedsføring. Det vil si nettside, sosiale media, utstillingsvindu osv.

En barnefotografering er en morsom og livlig tid i studio og eventuelt også ute hvis dere vil det. Ofte syns jeg den ideelle tiden er når de så vidt har sluppet seg og stabber ustøe rundt. Men alle aldre har sin sjarm fra 7-8 måneder når de sitter rette i ryggen med bena rett ut, 10-14 måneder når de kan stå ved å holde seg i noe, eller kanskje allerede har sluppet taket og er ute og går. 1,5 åringene som nesten ikke har tid til å gå men helst bare vil springe og de begynner å bli litt stae og skal bestemme mer selv. Og de fra 3 år og oppover som forstår mye mer og faktisk kan gjøre som man blir fortalt.

Vi setter gjerne av en times tid til fotografering, skifting og lek. Det er viktig at vi fotograferer på et tidspunkt som barna er opplagt på, og siden det å skifte klær ikke er det beste de gjør er det greit med 1-2 antrekk + bar overkropp.
Hvis dere ønsker å kombinere med søskenbilder kan vi gjerne gjøre det samtidig. Da starter vi med søskenbildene og så fortsetter vi med minstemann alene etter hvert.

Et par uker etter fotograferingen setter vi opp en visnings- og bestillingstime hvor vi går igjennom alle bildene og plukker ut det dere ønsker å bruke videre.

.

Previous slide
Next slide

Hva blir sluttsummen på bildene?

 Det kommer faktisk helt an på hva dere ønsker av bilder. Noen vil gjerne ha store bilder på veggen, eller kanskje bare et lite bilde på hylla og noen vil ha alle bildene digitalt. Og andre igjen har kanskje ikke råd til å kjøpe ut de bildene de vil ha nå, men syns det er viktig at vi får fotografert mens barnet er lite.  Men jeg kan gjerne komme med noen priseksempler. I tillegg finner dere jo prislisten min på nettsiden så dere kan få full oversikt.

Forstørrelser koster fra kr 720,-
Bildealbum fra kr 1 320,-
Digitale bilder kr 5 500,- for de 5 første, deretter kr 500,- pr stk.

Eksempel 1:
1 stk 50×60 cm med lekker ramme, 1 stk album med 20 bilder og 2 gavebilder til besteforeldre + 5 digitale bilder
Totalt kr: 15 900,- + fotograferingsprisen
 
Eksempel 2:

1 stk 20×25 cm med enkel ramme
Totalt kr: 950,- + fotograferingsprisen

Eksempel 3:
10 digitale bilder
Totalt kr 8 000,- + fotograferingsprisen72

Timebestilling

Hvis du jobber og har vanskelig for å komme fra i ukedager og dermed trenger en lørdag for fotografering lønner det seg å bestille tidlig. Lørdager blir fort booket. 

Men hvis du har mulighet til å komme en ukedag så finner jeg som regel en time i løpet av 1-2 uker som passer. 

Husk at det viktigste for fine bilder er at barnet er opplagt. Som regel syns jeg at morgentimene er de beste for de små. Men kanskje din gullunge står opp i otta og er mest opplagt etter 12 når formiddagshvilen er unnagjort.

Hvis alt kræsjer på fotograferingsdagen… barnet har ikke sovet på natta, noen nye tenner er på vei, litt uvel i magen eller andre ting så setter jeg gjerne opp en ny time i stedetfor at vi ikke blir fornøyd med bildene. (og skulle det vise seg først når vi er på studio at humøret ikke er slik det pleier og vi ikke føler vi får de bildene vi skal ha, ja da setter vi opp en ny time da også)

Hva med klær?

Vi får som regel de fineste bildene hvis klærne ikke dominerer for mye i bildet. Prøv derfor å holde det ganske rolig i mønster, helst ensfarget. Unngå ruter, striper, store trykk som bokstaver og annet mønster med mye kontraster. 

Noen unntak gjelder altså… bunad er alltid fint, og det samme er strikkekjolen eller kofta, men det kan være lurt å velge et roligere plagg som plagg nr 2.

Det er også finere med barbeint enn å ta bilder i sokkelesten. Pensko kan være fint når man står, men ikke når vi sitter, derfor tar vi ofte sko av under en fotografering. Er dere flere som skal ta bilde sammen så samarbeid om klærne slik at de passer sammen.

På en barnefotografering har vi tid til å skifte klær en gang. Dvs at vi gjerne starter med antrekket barnet kommer i (eller har skiftet til så fort dere kommer) Vi leker og tar litt bilder. Så kler vi av og kan ta noen bilder i bar overkropp (eller helt naken hvis barnet er lite) Så tar vi på antrekk nr 2.  Det kan være lurt å starte med det viktigste antrekket først for noen ganger blir man litt slitne på slutten og får ikke tatt så mye bilder i antrekk nr 2.

Visnings- og bestillingstime

Når vi er ferdige å fotografere tar jeg betalt for selve fotograferinga og vi setter opp en ny timeavtale for visning og bestilling av bilder. Vi prøver å finne en tid som passer dere og meg 1-2 uker etter fotograferingen. På visningen går vi nøye igjennom alle bildene, velger favoritter og plukke ut det dere ønsker å bruke videre. På visningen setter vi opp bestilling på det dere måtte ønske av veggbilder, montasjer, album osv. 
2 dager før bestillingstimen sender jeg dere innloggingsinfo for en førvisning av bildene. Dermed har dere tid til å bli litt kjent med bildene og inntrykkene har lagt seg litt før dere kommer til meg. 
På bestillingstimen har dere mulighet til å få rabatt på bildene etter hva dere handler for. 

Bestill time eller andre spørsmål.

Velg hva slags fotografering det gjelder.
Dersom du ønsker nyfødt/gravidfotografering oppgi termindato. For fotografering av barn trenger jeg navn på barnet + alder
error: Content is protected !!